Haber

Bursa Yenişehir’de konforlu alışveriş dönemi başladı

BURSA (İGFA) –Ulaşımdan altyapıya, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşam kalitesini artıracak yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Kestel ve Gürsu mahallelerine kazandırılan kapalı pazar alanı ve otopark projelerinden biri de Yenişehir ilçesinde hayata geçirildi. Çayır Mahallesi’nde toplam 7.400 metrekare alan üzerine inşa edilen projede 328 tezgahlık pazar alanı, karakol ve 6.200 metrekare zemin katta dükkan bulunuyor. Zemin kat 154 araç kapasiteli otopark olarak da ilçe halkına hizmet verecek. Projenin birinci katında nikah salonu ve idari birimler yer alıyor. İlçenin farklı caddelerine yayılmış mahalle pazarlarının tek çatı altında toplanarak daha düzenli, modern ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla tasarlanan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın katıldığı törenle hizmete açıldı. Mustafa Varank.

PAZAR SETİ ALIŞVERİŞİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pazar yeri yapma misyonunun ilçe belediyelerine ait olduğunu belirterek, Büyükşehir olarak yaptıkları kapalı pazar yerinin Yenişehir’e hayırlı olmasını diledi. Milletler Topluluğu belediyeleri olarak üst üste taş koymanın üzüntüsünü yaşadıklarının altını çizen Önder Aktaş, “Bu şehirde bir şeyler üretmenin heyecanını yaşıyoruz. Ancak ağaç dikmeyenler, şehrin adına bir şey yapmayanlar, bunca yıldır yapılanları ne yazık ki görmezden gelerek, övünerek, iftira atarak algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama bu necip insanlar yapılan her şeyin farkındadır. Biliyorsunuz ki her kırsal mahallenin yollarında, altyapısında, tarihi onarımlarında, spor tesislerinde izlerimiz var. Projelerimizi anlatıyoruz, hizmetlerimizi anlatıyoruz. Burada da halkımızın pazar ortamında alışveriş yapabileceği çok keyifli bir mekan ortaya çıktı. Hem pazar esnafımıza hem de Yenişehir halkına hayırlı ve uğurlu olsun.”

ÜRETİMİ ÖNEMSİYORUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı kapalı pazar yerinin değerli bir ihtiyacı karşılayacağını da hatırlattı. Yenişehir çarşı alanıyla birlikte üçüncü açılış törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Varank, “Durmayacağız bundan sonra programlarımız var. 4 Mayıs’a kadar açılışlarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz. Neden biliyor musun? Çünkü 21 yıldır bu ülkede taş üstüne taş koymanın, vatandaşlarımızı hak ettikleri hizmet ve yatırımlarla buluşturmanın derdinde olan bir siyasi hareketiz. Her ilimize, her ilçemize böyle açılımlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Sizlerin desteği, katkıları, takdiri ve Allah’ın izniyle bu yolda devam edeceğiz. Yapmanın derdindeyiz, üretmenin derdindeyiz. Ancak bu ülkede her zaman yoktan, eleştiriden, iftiradan, hakaretten yana olan bir muhalefetle de karşı karşıyayız.”

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçeye kazandırılan kapalı pazar alanı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Cumhur İttifakı temsilcisi olarak seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirten Aydın, “Bizi her zaman destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Genel Başkanımız Dr. Birçok hizmette emeği geçen ve bizlere sürekli destek veren Devlet Bahçeli’ye, bakanlarımıza ve Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a Yenişehir halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle yaklaşık bir aydır ilçe halkına hizmet veren kapalı pazar alanı resmen hizmete açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu